Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

‘Banen nauwelijks gered door HHT’

Landelijke aanbieders van huishoudelijke hulp zoals TSN en T-Zorg zien weinig tot geen banen gered worden door de Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT). Sterker nog, de overheidssubsidie leidt tot hogere kosten voor aanbieders en roept dubieuze zorg-bv’tjes in het leven.
ANP Lex van Lieshout

TSN-directeur Zion Jongstra trok vorige week

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Tja, vakbonden en werkgevers die samen lobbyden voor extra geld waar werknemers en burgers niets aan hadden. Dat was natuurlijk al die tijd al duidelijk, het is vooral de grote vraag wat de vakbonden heeft bezield en dan met name de FNV om dit zo te doen. Ze waren er zelf reuze trots op dat ze de ‘bezuinigingen hadden terug gedraaid’, alsof dat het doel was. Terwijl ze wisten dat dit geld in de zakken van de werkgevers zou belanden en slechts een klein deel voor werkgelegenheid werd aangewend en dan ook nog tijdelijk. Maar ja, de Abvakabo/FNV is zo ondertussen een verhaal apart. Ongelooflijk hoe die belangen van leden weten te verknoeien en met iedereen ruzie krijgen wegens politieke spelletjes en onbetrouwbaarheid.

  2. Lees alle reacties
  3. HHT is niets anders dan de nieuwe kleren van de keizer. Iedereen weet dat het geen fluit voorstelt en geen banen creëert. Maar omdat er bij de regenboog een zak met geld voor gemeenten staat is er niemand die dat luidop durft te zeggen. Als de HHT al iets doet dan is het de baan afnemen van een alphahulp en die geven aan iemand die daardoor in loondienst kan blijven. Dat is ook de reden dat wij bij de ACM een klacht hebben ingediend over de regeling. Een ‘vrije’ markt wordt verstoord met eenzijdige overheidssubsidies. Op 28 augustus heeft Alphatrots een brief gestuurd aan de staatssecretaris over de HHT met het vriendelijke verzoek om een spoedige reactie. Tot op heden heeft Van Rijn niet gereageerd. Tijdens de behandeling van de ‘Regeling Dienstverlening Aan Huis’ in de kamercommissie SZW maakt Asscher een wethouder, die vroeg om de subsidie ook in te mogen zetten voor alphahulpen, ronduit belachelijk. Zonder in te gaan op de goede argumenten van deze wethouder noemde Asscher dit, tot grote hilariteit van zijn hielenlikkers, ‘oneerbare voorstellen’.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.