Banken achter fusie Orbis en Atrium

De ziekenhuizen Orbis en Atrium mogen van de banken fuseren. De banken hebben overeenstemming bereikt over de financiering en het verstrekken van een achtergestelde lening om het vermogen van de fusiecombinatie te versterken. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen.
Banken achter fusie Orbis en Atrium
Foto: ANP

Een van de consequenties is dat Orbis straks niet meer onder verscherpt toezicht staat van de afdeling bijzonder beheer van ABN Amro. De twee ziekenhuizen hebben deze week in een gezamenlijke verklaring laten weten dat over de voorwaarden van de financiering van de fusieorganisatie een akkoord is bereikt met de banken en dat de uitwerking van de financieringsovereenkomst ‘op koers ligt’. De ziekenhuizen streven naar een fusie per 1 januari 2015.

Groot obstakel

De financiering is de afgelopen jaren een groot obstakel geweest voor de fusie. De fusie moest telkens worden uitgesteld. In november 2012 ging de ACM al akkoord

1
45

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.