Banken achter fusie Orbis en Atrium

De ziekenhuizen Orbis en Atrium mogen van de banken fuseren. De banken hebben overeenstemming bereikt over de financiering en het verstrekken van een achtergestelde lening om het vermogen van de fusiecombinatie te versterken. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Banken achter fusie Orbis en Atrium
Foto: ANP

Een van de consequenties is dat Orbis straks niet meer onder verscherpt toezicht staat van de afdeling bijzonder beheer van ABN Amro. De twee ziekenhuizen hebben deze week in een gezamenlijke verklaring laten weten dat over de voorwaarden van de financiering van de fusieorganisatie een akkoord is bereikt met de banken en dat de uitwerking van de financieringsovereenkomst ‘op koers ligt’. De ziekenhuizen streven naar een fusie per 1 januari 2015.

Groot obstakel

De financiering is de afgelopen jaren een groot obstakel geweest voor de fusie. De fusie moest telkens worden uitgesteld. In november 2012 ging de ACM al akkoord

1
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Als ze maar zorgen dat de seh blijft in Sittard.Als wij naar Heerlen moeten zijn we voor 20 km per rit meer bezine kwijt, meer lucht vervuiling en patienten dood door te lange rit terwijl we op 7km een prachtig groot ziekenhuis hebben.Bovendien hebben ze ons seh brunssum op 5 km nog niet zolang geleden af ge pakt.De huisartsen praktijk in onze gemeente heeft zich 2 jaar geleden aangesloten bij de nachtcare inSittard en van oudsher is deze gemeente meer opSittard gericht.Nu heerlen de seh in brunssum heeft gesloten gaan vandaar ook al meer mensen naar Sittard.Mooi verdeelt ligt Sittard in het midden van onze mooie provincie en zou dit nieuwe ziekenhuis met zijn modernste inrichting naast Maastricht het grootste ziekenhuis moeten zijn.En niet uitgekleed worden.iedereen heeft recht op het beste van het beste, dus bezind eer ge begint en ga er vooral eerst kijken voordat u beslissingen neemt.bij voorbaat dank.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.