Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Bas Leerink volgt Herre Kingma op bij MST

Bas Leerink is per 1 mei 2013 de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van het Medisch Spectrum Twente. Hij volgt Herre Kingma op die na zeven jaar stopt vanwege zijn pensioen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Bas Leerink volgt Herre Kingma op bij MST
Foto: Menzis

Leerink is sinds 1 september 2008 bestuurslid van Menzis, en sinds 1 april 2012 verantwoordelijk voor Strategie en Ontwikkeling. Daarvoor was hij sinds 2004 bij de zorgverzekeraar verantwoordelijk voor de zorginkoop alsmede voor de uitvoering van de AWBZ van de zorgkantoorregio’s Groningen, Twente en Arnhem. In 2006 werd hij directeur Zorgmanagement (Zorginkoop en declaratieverwerking) en lid van het directieteam van Menzis.

Ambitie Leerink

Belangrijkste ambitie van Leerink om de overstap naar Medisch Spectrum Twente te maken is het ‘toekomst vast’ maken van de organisatie en mensen. ‘De komende jaren zal de druk op de medisch specialistische zorg in termen van

1
157

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Waar iemand zin an heeft. Het zegt meer over iemands ambitie (we denken over dat woord heel stoer, maar ambitio betekent niet anders dan ‘rondgaan’ of ‘lobbyen’). Een situatie als in het MST vereist een zakenbestuur van medisch specialisten om het vertrouwen te herstellen. De medische specialisten lieten hun collega destijds zijn gang gaan. Dat zou mijn advies zijn geweest. We zullen zien.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.