Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Beloofde soepele overgang transitie blijft uit

De langdurigezorgsector bekritiseert de manier waarop gemeenten en zorgkantoren voor transitiejaar 2015 zorg inkopen. De zorginkoop is verre van 'uniform' en de kortingen zijn veel hoger dan in de Tweede Kamer is afgesproken. Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en ActiZ beklagen zich hierover bij het ministerie van VWS.
Beloofde soepele overgang transitie blijft uit
Premium

VGN-bestuurslid Gabriël Zwart vraagt aandacht

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. oe komen hier uit!; Een zachte landing, blijkt opnieuw een keiharde korting. Zorgorganisaties worden bij de zorginkoop keihard voor feiten gesteld. Het tarief is het speetje van de zorgkantoren/verzekeraars. ”De zorg moet voor minder geld” Beter zou zijn dat zorgkantoren de zorgaanbieders aanpakken die een te zwaar management hebben. directie salarissen buiten proportioneel betalen! NL heeft behoefte aan fatsoenlijke zorg, betaalbaar, eerlijk en van goed kwalitatief niveau. Laat vooralsnog alleen de bewezen zorgorganisaties meedingen in het inkooptraject. Want te veel blijkt achteraf praatjes vullen gaatjes door nieuwe zorgaanbieders.

  2. Lees alle reacties
  3. Gemeenteambtenaren moeten ook betaald worden na hun nieuwe cao.
   Ongelooflijk dom en naïef dat Den Haag eerste kamer en tweede kamer echt aan dachten dat wmo goed zou komen.
   probleem is straks want ander woord is niet gepast na ramp met vliegtuig door pro russen, dat er not meer medewerker op werkvloer uitvliegen en cliënten de dupe van alles zijn.
   BIJ mijn baas 120 medewerkers op 1000 medewerkers is meer als 12%.
   En raad eens waar niet in middenkader nee op de werkvloer maar probleem is cliënten gaan niet weg
   gevolg grotere groepen slechtere zorg meer door nog minder.
   en wij hebben al zoveel ingeleverd
   tja das niet erg gemeenten hebben cao gefeliciteerd

  4. Er is geen zachte landing in de transitie meer mogelijk. Ik blijf benadrukken, dat de grotere instanties allemaal hun kans voorbij hebben laten gaan een glijdende overgang te produceren. Iedereen heeft zitten wachten, kennelijk met de gedachte, dat het hun tijd wel zou duren….
   Los van een min of meer terechte discussie over de geldtransitiemogelijkheden, die de gemeenten zien en die met de bespaarde Wmo-gelden waarschijnlijk andere gaten willen dichten, is het allemaal mosterd na de maaltijd. We zullen, of we dat nu leuk vinden en willen of niet, moeten leven met minder geld dat voor meer mensen beschikbaar is. De aanbesteding van dat geld vraagt om een flexibele en andere benadering van de (nog te komen) problemen.
   Klagen helpt daar niet en zal ook in de toekomst niet helpen.
   Een andere benadering ontstaat uit de erkenning van de individualiteit van de klant, die een individuele benadering krijgt van een individueel ingesteld zorgcentrum, dat rekening houdt met de individualiteit van de klant zowel als van de daar werkende mensen. Dat is heel veel individualiteit, dat is echter wel de oplossing.
   Voorbeeld:
   In de 70-er jaren gingen we naar o.a. Mallorca en waren blij met een kamer in een hotel, dat er slechter uitzag als de flat, die we ontvluchtten. Nu worden die hotels afgebroken, omdat ze niet meer voldoen aan ons verlangen naar individualiteit…..

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.