Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ben Sajet Centrum voor zorginnovatie opent deuren

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Het nieuwe onderzoekscentrum voor de langdurige zorg in Amsterdam, het Ben Sajet Centrum, gaat vrijdag 22 april officieel open. Het centrum is een initiatief van onder meer Cordaan, de twee academische ziekenhuizen, universiteiten en hogescholen in de hoofdstad.
Ouderenzorg_Fotolia_62897236_Subscription_Yearly_XXL_450.jpg
Fotolia

‘Ons doel is om samenwerking tussen onderzoek, opleiding en praktijk op gang te brengen. De langdurige zorg moet ondersteund worden door wetenschappelijk onderzoek’, verklaarde Eelco Damen, bestuursvoorzitter van Cordaan, in een uitgebreid interview in het aprilnummer van Zorgvisie Magazine. Er is bijna drie jaar gewerkt aan het realiseren van het initiatief. De deelnemers zijn Cordaan, de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum (AMC), de Vrije Universiteit, het VUmc, Hogeschool InHolland, Ons Tweede Thuis, Actief Burgerschap, Amsterdam Health and Technology Institute en de gemeente Amsterdam.

Ben Sajet Centrum
In het Ben Sajet Centrum komen vijf onderzoeksprogramma’s: de combinatie van cure en care voor kwetsbare ouderen, licht-verstandelijke gehandicpaten, autisme, dementie en de zorgvriendelijke stad. De programma’s moeten nieuwe inzichten opleveren en leiden tot een snellere verspreiding van best practices. Burgermeester Eberhard van der Laan verricht op 22 april officieel de opening. Op de bijbehorende conferentie zullen onder meer Kim Putters, directeur SCP, Pauline Meurs, voorzitter Raad voor de Volksgeozndheid en Samenleving en Anne-Mei The, bijzonder hoogleraar langdurige zorg, spreken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.