Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ben van Miltenburg nieuwe voorzitter VZVZ

Mark van Dorresteijn
Ben van Miltenburg volgt per 1 maart 2014 Edwin Velzel op als voorzitter van het bestuur van de VZVZ.
Ben van Miltenburg nieuwe voorzitter VZVZ

Velzel sluit op die datum zijn opdracht als adviseur en interim-bestuurder van de VZVZ af. Hij vervulde deze opdracht vanaf begin 2012.

Velzel

Als interim-voorzitter van het bestuur gaf Velzel vorm en inhoud aan de VZVZ. De VZVZ is de verantwoordelijke instantie voor de uitwisseling van medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Tijdens zijn bestuursperiode is de VZVZ opgericht en ingericht, is het businessplan voor de eerste drie jaar vastgesteld en is het daadwerkelijk gebruik van het LSP in een groot aantal regio’s op gang gekomen. Zowel zorgverleners, patiënten, zorgverzekeraars als softwareleveranciers zagen onder leiding van Velzel hun belangen op een evenredige manier behartigd. Daarmee heeft hij de basis gelegd voor de huidige VZVZ en haar activiteiten.

Van Miltenburg

Ben van Miltenburg heeft managementervaring opgedaan bij nationale en internationale organisaties en multinationals. Hij bekleedde bestuurlijke en directiefuncties in o.a. de sectoren farmaceutische industrie, telecom, ict, gezondheidszorg, medische technologie en zorgverzekeringen. Van 2010 tot eind 2013 was hij bestuurslid van De Friesland Zorgverzekeraar. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Bradford University (UK) en heeft zijn specialisaties uitgebreid met postgraduates aan de Erasmus Universiteit, Harvard University en Stanford University.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.