Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Besmetting Maasstad mogelijk al in maart 2008’

Deskundigen veronderstellen in het Algemeen Dagblad dat de epidemie in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam veel eerder is begonnen dan tot nu toe bekend was. De krant schrijft vertrouwelijke berichtgeving van het onderzoeksteam te bezitten waaruit blijkt dat de eerste besmettingen dateren uit 2008.
'Besmetting Maasstad mogelijk al in maart 2008'

Er zijn tussen maart 2008 en september 2010 al 56 mensen besmet geraakt in het Maasstad Ziekenhuis. Een deskundige uit het onderzoeksteam, hoogleraar Bonten, dat nu onderzoek doen naar de besmetting, zegt in de krant: “De besmette patiënten die zijn geteld, bleken allemaal precies op dezelfde manier resistent tegen de meeste soorten antibiotica als dragers van de Klebsiella Oxa-48-bacterie. Anders zijn ze in elk geval besmet door een bacterie die tot de groep van zeer zeldzame multi-resistente ziekenhuisbacteriën hoort, waarbij één oplossing past: groot alarm slaan.”

Besmettingen

Arts-microbiologen van het Maasstad Ziekenhuis merkten de besmettingen nooit op en sloegen pas eind mei 2011 alarm, na diverse waarschuwingen van buitenaf. De eerste besmetting die officieel is vastgesteld, dateert uit september 2010. Inmiddels zijn 78 patiënten besmet, van wie er 27 zijn overleden. Nog niet duidelijk is of zij werkelijk zijn gestorven door de bacterie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Feestelijke opening Maasstad Ziekenhuis afgelast

León Eijsman wordt interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis

Bestuurder Maasstad Ziekenhuis verdient het meest

Maasstad Ziekenhuis onder toezicht

Zorgvisie Bouwcongres

Hoe financieren zorginstellingen hun zorgvastgoed in de praktijk? Hoe gaan de financiers om met nieuwbouwplannen en waar moeten deze aan voldoen? Hoe houd je de bouwkosten in de hand? Neem daarom deel aan het Zorgvisie Bouwcongres en stel uw vragen aan de ervaringsdeskundigen. Meer informatie en aanmelden.

1 REACTIE

 1. Als je Uw berichten over het Maasstad ziekenhuis doorleest….
  1) Besmetting Maasstad mogelijk al in maart 2008
  2) Feestelijke opening Maasstad Ziekenhuis afgelast
  3) León Eijsman wordt interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis
  4) Bestuurder Maasstad Ziekenhuis verdient het meest
  5)Maasstad Ziekenhuis onder toezicht.
  …ontbreekt er nog maar één bericht: verantwoordelijk directeur neemt ontslag!!
  Hoelang kan dat nog duren?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.