Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Centrum Leeuwarden verwelkomt Erica Bakkum als bestuurder

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Erica Bakkum is per 1 september 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL). Met de benoeming van Bakkum is de raad van bestuur nu compleet.
Erica Bakkum nieuwe bestuurder Medisch Centrum Leeuwarden
Foto: Medisch Centrum Leeuwarden

Medisch Centrum Leeuwarden heeft de benoeming donderdagochtend bekendgemaakt. Erica Bakkum werkte sinds 2000 als gynaecoloog in Amsterdam bij het OLVG en diens voorgangers. Van 2007 tot 2013 vervulde zij een voorzittersfunctie in het Bestuur Medische Staf van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Tijdens haar bestuursperiode heeft zij een wezenlijke bijdrage geleverd aan de voorbereiding van de fusie van de medische staven van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Momenteel werkt Bakkum als Unitleider Vrouw-Moeder-Kind en gynaecoloog in het Amsterdamse OLVG.

Medisch Centrum Leeuwarden

Volgens het Medisch Centrum Leeuwarden heeft Erica Bakkum naast haar professionele ziekenhuiservaring brede bestuurlijke-, management- en toezichtervaring. Bakkum verruilt per 1 september 2018 Amsterdam voor Friesland. ‘Ik verheug me erop mijn horizon te verbreden van Samen Beter in Amsterdam naar een frisse Friese blik op uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt in het noorden.’

Medisch Centrum Leeuwarden geeft aan dat de adviesorganen van het ziekenhuis positief hebben gereageerd op de benoeming. Met de komst van de nieuwe bestuurder is de raad van bestuur compleet. ‘Hiermee is in het MCL de bestuurlijke continuïteit voor de komende jaren geborgd’, aldus het ziekenhuis.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.