Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Bestuurder Novo stapt op

De raad van toezicht en bestuurder Jaap van der Pol hebben in onderling overleg besloten dat Van der Pol zijn werkzaamheden voor NOVO, Promens Care en Cosis per 1 september beëindigt. Wiecher Hadderingh blijft wel aan als voorzitter van de raad van bestuur.
Bestuurder Novo stapt op

Het aftreden van bestuurder Van der Pol wordt vandaag aangekondigd in een persverklaring van de raad van toezicht van de veelgeplaagde gehandicaptenzorginstelling. ‘De raad van toezicht heeft geconstateerd dat het draagvlak voor de bestuurder binnen en buiten de organisatie de afgelopen week zodanig is geworden, dat een continuering van zijn werkzaamheden een te grote claim legt op het veranderingsproces waar NOVO zich momenteel in bevindt.’

Vertrouwen opgezegd
De familieraad van NOVO zegde vorig week het vertrouwen op in de raad van bestuur van de instelling. De familieleden geloofden niet langer dat de zorg onder de huidige leiding veilig genoeg was.

3
19

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.