Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Peter de Zwart nieuwe bestuurder Stichting PAMM

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Peter de Zwart is per 1 augustus 2018 benoemd tot bestuurder van Stichting PAMM. Samen met huidig bestuurder Wim Bruinenberg vormt hij de raad van bestuur.
Peter de Zwart zorgbestuurder Stichting PAMM pathologie
Foto: Stichting PAMM

Dat meldt Stichting PAMM, een regionaal centrum voor medische microbiologie en pathologie in Zuidoost-Brabant. ‘Met zijn benoeming krijgt PAMM een ervaren bestuurder met passie voor verbeteren en vernieuwen van de zorg’, aldus de organisatie. Peter de Zwart zal samen met de huidige bestuurder, Wim Bruinenberg, een tweehoofdige raad van bestuur vormen tot 1 januari 2019.

Ziekenhuisbestuurder

Peter de Zwart is 11 jaar als ziekenhuisbestuurder werkzaam geweest. Onder meer in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen en Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk.  In deze functie bij ETZ was hij mede verantwoordelijk voor de strategische heroriëntatie van beide ziekenhuizen, inclusief de vertaling van deze Regiovisie naar een fundamenteel andere organisatie van de ziekenhuiszorg in Midden Brabant. In lijn daarmee gaf hij richting aan het (brede) proces van fusie tot het Elisabeth TweeSteden ziekenhuis.

Eerder werkte hij als behandelend arts en manager in de farmacie en partner in de gezondheidszorg bij Twynstra Gudde. Recent was De Zwart directeur Gezondheidszorg bij AT Osborne – managers & consultants. Peter de Zwart heeft geneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gestudeerd en diverse managementopleidingen gevolgd.

4 REACTIES

 1. Even gegoogled:
  Bruinenberg komt zelf uit de Raad van Toezicht van PAMM. Dat zou kunnen verklaren waarom de RvT moeite heeft om hem weg te sturen, hij is een van hun. Dat het personeel hem niet ziet zitten , interesseert ze niet. Zo zie je maar: Wie je kent is belangrijker dan wat je kunt.

  Een overstap van de RvT naar de Raad van Bestuur is trouwens in strijd met de Zorgbrede governance code.Maar daar zitten ze bij PAMM zo te zien niet mee.

 2. Lees alle reacties
 3. Hendrik, als dat zo is en je bent kennelijk goed ingevoerd,

  1. Waarom stapt de bestuurder dhr. Bruinbergen, niet per direct op als de nieuwe bestuurder komt?
  2. Waarom laat de RvT hem nog zo lang bungelen? Hij is zijn gezag kwijt en is zo de risee van de (of het?) PAMM geworden.
  3.Dit zegt ook veel over de kwaliteit van de toezichthouders. Hoe zit het met hun verbinding met de organisatie? Voor wie zitten zij er eigenlijk? Heeft de RvT zich niet teveel vereenzelvigd met de bestuurder en onvoldoende afstand gehouden?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.