Bestuurders blijven gespaard in nieuwe Wmo

De Tweede Kamer heeft over een groot aantal amendementen gestemd tijdens de behandeling van de Wet maatschappelijke ondersteuning in de Tweede Kamer. De amendementen gaan over overhead, personeel, zelfredzaamheid, financiën en het pgb.
Bestuurders blijven gespaard in nieuwe Wmo
Foto: ANP Bart Maat

De nieuwe wet is op donderdag 24 april geaccepteerd door de Tweede Kamer. Een ruime meerderheid stemde voor de wet. Daarnaast werd gestemd over 72 amendementen. Daarvan zijn er 34 aangenomen, 37 verworpen en 1 ingetrokken. De voorstellen variëren van begripsbepalingen tot belangrijke wijzigingen. Een opsomming van de meest interessante of opmerkelijkste amendementen.

Overhead

De oppositiepartijen probeerden via twee amendementen de bestuurderssalarissen aan te pakken. Tjitske Siderius van de SP diende een voorstel in dat regelt dat gemeenten zorg niet kunnen uitbesteden aan aanbieders waarvan de bestuurders meer verdienen dan de maximum salarisschaal zoals overeengekomen in de cao die

2
16

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.