Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Beveiliging patiëntgegevens via sim-authenticatie

Mark van Dorresteijn
Veilig toegang tot patiëntendossiers kan via sim-authenticatie. Orange presenteert de oplossing vandaag tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.
Beveiliging patiëntgegevens via sim-authenticatie
Foto: Orange

Zorgprofessionals plaatsen een sim-kaart in hun smartphone of tablet. Wanneer zij toegang willen tot patiëntgegevens, voeren zij een identificatienummer en pincode in. Als de sim-kaart wordt herkend, krijgen zij toegang. De oplossing is ontworpen door Orange en Morpho en is bedoeld voor artsen, onderzoekers, huisartsen en de langdurige zorg.

Mobiel identiteitsmanagementsysteem

Volgens Orange is dit wereldwijd het eerste mobiele identiteitsmanagementsysteem met elektronische sim-kaart voor healthcare. De eerste proef vond plaats in het Franse Clermont Ferrand University Hospital Center (CHU). De directeur informatiesystemen van het CHU, Casimir Boyer: ‘We kozen voor de identiteitsauthenticatieoplossing, omdat het veiligheid, gebruikerseenvoud en mobiliteit in één oplossing combineert. Ons healthcare-team en onze partners kunnen in hun dagelijkse activiteiten niet zonder mobiele toegang tot de applicaties om hun werk goed uit te kunnen voeren. Het gaat om partners waar het CHU de resultaten van biologische analyses of andere medische onderzoeken van afhandelt. Zij moeten zo snel mogelijk over die resultaten kunnen beschikken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.