Bezettingsnorm verpleeghuizen komt eraan

Hoeveel zorgmedewerkers moeten er minimaal op een verpleegafdeling staan om de kwaliteit van zorg te garanderen? Het ministerie van VWS komt nog vóór 1 oktober met het antwoord op deze vraag als de bezettingsnorm voor de langdurige zorg gepubliceerd wordt. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS).
ouderenfotolia400.jpg
Foto: Fotolia

Een minimumnorm voor de bezetting op verpleegafdelingen is onderdeel van een motie uit 2014 van SP-Kamerlid Renske Leijten. Haar fractie wil naar aanleiding van het Kamerdebat over kwaliteit van verpleeghuiszorg weten wanneer officieel sprake is van onderbezetting. Van Rijn laat in een Kamerbrief van 15 augustus weten dat de bezettingsnorm momenteel wordt getest en onderdeel zal zijn van het nieuwe kwaliteitskader van het Zorginstituut dat voor oktober klaar moet zijn.

Statistieken
Van Rijn informeert de Kamer in dezelfde brief over het bericht dat het ziekteverzuim in de zorg in de afgelopen tien jaar niet eerder zo hoog is geweest als

4
233

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.