Nieuw zorgplan is lege huls

Minister Schippers heeft met haar plannen om de Zorgverzekeringswet te veranderen bakzeil moeten halen. Die conclusie kun je trekken uit de nieuwe plannen die zij afgelopen vrijdag presenteerde.
Nieuw zorgplan is lege huls

De wijziging van de wet was bedoeld om de kwaliteit van de zorg te verhogen en tegelijkertijd de zorgkosten omlaag te brengen. Met de nieuwe voorstellen gaat de kwaliteit niet omhoog en de zorgkosten niet omlaag. Zorgverzekeraars zullen ook in de toekomst de declaraties van niet-gecontracteerde zorgverleners grotendeels moeten vergoeden. Het oorspronkelijke plan waarbij zorgverzekeraars geen vergoeding voor niet-gecontracteerde zorg hoefden te betalen, is van tafel. Verzekerden krijgen niet de mogelijkheid een polis te kiezen waarin alleen gecontracteerde zorg wordt vergoed. Zij blijven verplicht mee te betalen aan de declaraties van niet-gecontracteerde zorgverleners. Zorgverzekeraars wilden meer mogelijkheden om onderscheid te

11
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.