Tijd voor een oplossing

Tijdens het debat over de Wet langdurige zorg op 10 en 11 september 2014 komt opnieuw minutenregistratie aan bod. Waarom is dit thema nog steeds onderwerp van discussie?
Tijd voor een oplossing
Foto: Mark van Dorresteijn

Bij de minutenregistratie wordt de geleverde zorg aan cliënten tot op de minuut gedetailleerd bijgehouden door verpleegkundigen en zorgverleners. Herhaaldelijk vragen Kamerleden om een verbod op deze manier van registreren. In het voorjaar van 2009 werd een motie van CDA’er Jan de Vries aangenomen om de minutenregistratie per direct te beëindigen. Volgens toenmalig staatssecretaris Jet Bussemaker vraagt alleen het CAK om de registratie per minuut. In de beleidsregels van VWS komt het niet voor. Datzelfde antwoord geeft haar opvolger,  staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten, medio 2012 aan Renske Leijten van de SP. Er wordt zelfs een meldpunt minutenregistratie ingericht, waar

5
35

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.