Transparantie van kwaliteit: de NZa is aan de bal

2015 is het jaar van de transparantie. Wat betekent dit voor burgers? Waarom is er nog zo weinig kwaliteitsinformatie op basis waarvan burgers kunnen kiezen naar welke zorgaanbieder ze gaan? Zorgvisie-redacteur Bart Kiers sprak onderstaande lezing uit op 30 september bij een besloten bijeenkomst van Zorgpoort over dit thema.
Redacteur Bart Kiers
Redacteur Bart Kiers

‘Mijn vader heeft een nieuwe knie nodig. Hij is 85 jaar en nog behoorlijk fit voor zijn leeftijd. Hij hakt zelf nog het hout om de koude winter in Portugal te doorstaan. Maar het gesleep met het hout in de kruiwagen, heuvel op, dat gaat bijna niet meer door de artrose in zijn knie. Hij kan amper nog 100 meter lopen. Hij hikt tegen een operatie aan. Moet hij zich in Nederland laten opereren, omdat de kwaliteit daar beter is? Of moet hij toch maar gewoon naar een orthopeed in Faro? Het algemene ziekenhuis staat goed aangeschreven, weet mijn vader.

3
79

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.