Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Transparantie van kwaliteit: de NZa is aan de bal

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
2015 is het jaar van de transparantie. Wat betekent dit voor burgers? Waarom is er nog zo weinig kwaliteitsinformatie op basis waarvan burgers kunnen kiezen naar welke zorgaanbieder ze gaan? Zorgvisie-redacteur Bart Kiers sprak onderstaande lezing uit op 30 september bij een besloten bijeenkomst van Zorgpoort over dit thema.
Redacteur Bart Kiers
Redacteur Bart Kiers
Premium

‘Mijn vader heeft een nieuwe

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Interessant betoog, maar exemplarisch dat de patient gewoon weer niet genoemd wordt in het verhaal. En daar moet het de zorg uiteindelijk toch om te doen zijn. Wat dat betreft is er nog een lange weg te gaan in het marktgericht worden van de sector. Innercircle discussies over macht in de sector levert geen betere zorg op. Transparantie in het belang van de patient wel!

  2. Lees alle reacties
  3. Leuk verhaaltje. Transparantie..bij de luchtvaartaaschappijen heerts een cultuur om te LEREN van fouten , in de gezondheidszorg wordt er dan heerlijk direct afgerkend bij de zorgaanbieder. Dit met ons niet transparante maar wel veel op kartelvormende beleid: Mw Schippers NZA en Zorgverzekeraars: korten waar je kunt onder het mom van kwaliteit. Laat me niet lachen kwaliteit uit deze 3 groepen betekent alleen: bezuinigen. En triest genoeg gaat dit op den duur niet werken. Waarom : omdat het een domme visieloze missie is. We sluiten ziekenhuizen bejaardenhuizen verzorgingshuizen psychiatrie wordt ook fors gekort. Het zou mogelijk kunnen zijn als je dan 1ste lijn versterkt. Maar wat is de praktijk? Wijkverpleging heeft aanname stop nodig om rond te komen. De diskwalificerende twijfel die geuit naar hulpverleners gaat geen transparantie opleveren. Zou u zelf open en eerlijk zijn als het tot gevolg heeft dat u per ommegaande gekort zou worden? Zie het verhaal van Europsyche.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.