Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brand seniorenflat eist leven

Bij een brand in een woning op de 5e verdieping van seniorenflat Grote Koppel aan De Clomp in Zeist is dinsdagavond een dode gevallen. Negen anderen raakten zodanig gewond dat ze naar het ziekenhuis moesten. De meeste geëvacueerde bewoners konden dinsdagavond laat terug naar huis.
Brand seniorenflat eist leven
Foto: ANP - Lex van Lieshout

 

De brand ontstond rond half acht en was tegen kwart over negen onder controle. Er kwam veel rook vrij, waardoor de brandweer besloot de vierde, vijfde en zesde verdieping te ontruimen. De brandweer rukte met veel mensen uit, omdat er veel senioren, van wie een aantal minder zelfredzaam waren, uit de flat gehaald moesten worden. Ook waren er veel ambulances en heeft een aantal medewerkers van het Rode Kruis hulp geboden.

 

Oorzaak

Het is dinsdag niet duidelijk geworden hoeveel bewoners precies uit hun huizen moesten. De flat telde in totaal 77 bewoners. Waardoor de brand is veroorzaakt, is nog niet bekend.

 

Calamiteitenhospitaal

Acht van de negen gewonden zijn naar het voor dat doel geopende calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht gebracht. Het is niet duidelijk hoe lang ze daar blijven, maar waarschijnlijk is dat niet lang. Een van hen heeft het hospitaal inmiddels verlaten. De negende gewonde is naar een ander ziekenhuis gebracht. Wie de overledene was, is nog niet bekend gemaakt en ook is nog onduidelijk of deze persoon in het huis woonde waar de brand ontstond.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.