Britse ziekenhuizen gaan suikertax heffen

De National Health Service wil snoep en snacks in het ziekenhuis twintig procent duurder maken. Om te beginnen gaat de prijs van frisdrank omhoog.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Fotolia_42367301_Subscription_Yearly_XXL.jpg
Fotolia

Dat zegt NHS –baas Simon Stevens in dagblad the Guardian.

Suikertax
In 2020 moet de suikertax in alle NHS-ziekenhuizen en ggz-instellingen gemeengoed zijn. Simons verwacht hiermee twintig tot veertig miljoen pond per jaar te verdienen. Dit zal worden ingezet om de gezondheid van de 1,3 miljoen zorgprofessionals te verbeteren.

Obesitas
Stevens vindt het de verantwoordelijkheid van de NHS om te helpen de ‘obesitas crisis’ te bezweren. Obesitas heeft in Engeland al tot grote gezondheidsproblemen geleid, met als voorbeeld de enorme toename van type 2 diabetes. Niet alleen de gezondheid van de Britse bevolking staat op het spel, zegt Stevens, maar ook de houdbaarheid van de NHS.

Ongezond eten
Ongezonde eetgewoonten hebben het roken verdrongen als belangrijkste oorzaak in de veertig procent leefstijl gerelateerde aandoeningen die de ziekenhuizen behandelen. 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.