Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Buurtzorg Nederland stapt in de Wmo

Buurtzorg Nederland gaat waarschijnlijk ook huishoudelijke diensten leveren. Buurtzorg Nederland praat met VWS en gemeenten over een experiment met Wmo-diensten.

“We noemen het organisatie van het huishouden. Hoe zorg je dat mensen zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen leiden”, zegt directeur Jos de Blok. De nieuwe organisatie Buurtdiensten Nederland zal huishoudelijke zorg leveren, maar ook het netwerk van de

cliënt inschakelen. “Als het kan, is onze ondersteuning tijdelijk.”

Zelfsturende wijkteams

Buurtzorg Nederland is een snel groeiend verband van zelfsturende wijkteams. Wethouder Gon Mevis van Tilburg is een van de gesprekspartners. Tilburg organiseert al jaren woondiensten, zoals klusjes en boodschappen. Mevis: “Wij kijken of we dit meer op buurtniveau kunnen doen met diensten én zorg. Het kan goed zijn dat Buurtzorg dat gaat leveren. Het kan ook zijn dat we vooral hun advies vragen.” (Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook:

Huisartsen tevreden over Buurtzorg

SCP gaat Wmo-verdeelmodel onderzoeken

Nieuwe Wmo-tarieven teleurstellend

2 REACTIES

  1. Ook ik moet gewoon eerlijk zijn het is drama bij BUURTZORG NEDERLAND van JOS DE BLOK. Ik herken me helemaal in de reacties hierboven. Ik vroeg mij af hoe het kan dat nieuwe zorgteams bij de opstart het eerste jaar hun contracturen 36 uur per week declareren terwijl ze… 2 cliënten hebben ( buurtzorg Rotterdam bijvoorbeeld) dat zijn 32 onproductieve uren per week!! DAT KAN NIET!! Ik vermoede al langer oneerlijke concurrentie. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen. 1. Heel veel teams schrijven hun reistijd op naam van de client 2. Buurtzorg geeft heel veel door op de extra en speciaal producten aan het zorgkantoor. Vaak 40 procent van de pv boeken ze op pv speciaal of extra en dit tarief is gelijk aan het vp tarief en dat voor een steunkous!!! Ik heb het kantoor mee geconfronteerd dat dit niet eerlijk en fraude is. Toen kreeg van een collega zelfs nog meer info …. Buurtzorg krijgt al vanaf 2006 ook nog eens het maximum haalbare tarief! Maximum CTG tarief terwijl de concurrent vaak veel lager zitten! Ze had betekend dat buurtzorg meer dan 15 miljoen euro teveel had gekregen vanaf 2006 tov andere zorgaanbieders en tov het werk de acties bij de client. FRAUDE dat geld moet terug NU. Sorry dat ik zo fel ben maar het raakt me gewoon diep in mijn hart. De cliënten betalen veels te veel voor de zorg. Het is 1 grote leugen en Jos de Blok moet eerlijk zijn!

  2. Lees alle reacties
  3. Dit kan inderdaad niet maar wanneer wordt BUURTZORG nederland van Jos de Blok eens aangepakken? Die krijgt al jaren van de zorgkantoren het maximum CTG tarief! Dat vanaf 2006!! Dat is gemiddeld over al die jaren meer dan 10 miljoen meer dan andre thuiszorg instellingen krijgen ! DAT IS NIET EERLIJK tegenover de burgers en andere thuiszirginstellingen. !! En nu stoppen ze dus deze miljoenen extra in de WMO en allerlei andere BVs van Jos De Blok kijk maar eens op de kamer van koophandel !!! EEN SCHANDE tegenover client en zorgaanbieder want die moeten het met miljoenen minder doen en Jos De Blok pakt hun eigen teams af!! zo kunnen we allemaal BUURTZORGJE spelen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.