Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardioloog Ruwaard weer aan de slag

Marit van Os
Een van de vier geschorste cardiologen van het in opspraak geraakte Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is donderdag weer aan het werk gegaan. Het is nog niet bekend of en wanneer de andere drie weer aan de slag gaan. Dat heeft het ziekenhuis laten weten.
Cardioloog Ruwaard weer aan de slag
Foto: ANP - Arie Kievit

Vorige week liet minister Edith Schippers (VWS) weten dat één cardioloog weer aan de slag mocht. Over de andere drie valt een beslissing als een rapport van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie naar buiten wordt gebracht. Een woordvoerster van het ziekenhuis weet niet wanneer dat gebeurt, maar verwacht het “een dezer dagen”.

Sterfgevallen
Alle leden van de maatschap cardiologie van het ziekenhuis moesten in november vorig jaar hun werk neerleggen. De inspectie kwam destijds met dit bevel na bestudering van een aantal patiëntendossiers in een onderzoek naar het grote aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. Mogelijk zijn mensen overleden door fouten van cardiologen. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.