Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CBP onderzoekt interne beveiliging epd

Mark van Dorresteijn
Het Ruwaard van Putten heeft onvoldoende beveiligingsmaatregelen getroffen om ervoor te zorgen dat uitsluitend daartoe bevoegde medewerkers toegang hebben tot de elektronische patiëntendossiers (epd). Het probleem speelt bij meerdere zorginstellingen en het College Bescherming Persoonsgegevens onderzoekt momenteel hoe groot de problemen zijn.
CBP onderzoekt interne beveiliging epd
Foto: Arno Massee

De casus van het Ruwaard van Putten wordt in het jaarverslag 2012 van de CBP genoemd. De privacywaakhond kreeg signalen dat medewerkers van het ziekenhuis nog steeds bij volledige dossiers konden van patiënten die zij niet meer behandelden. Het probleem ontstond na een wisseling van functie. Op basis van diverse signalen startte het CBP een onderzoek in 2012. De resultaten volgen dit jaar nog, laat het CBP weten.

Jaarverslag CBP

In het jaarverslag geeft het CBP een overzicht van behandelde casusses. Daarin komen ook de doorstart van het landelijk epd, de opnamen in het VUmc en verwerking medische gegevens door gemeenten aan bod.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.