Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CDA tegen voorgenomen fusie Carint en Livio

De christen-democraten in de regio Twente zijn bang dat de voorgenomen fusie tussen de zorginstellingen Carint-Reggeland en Livio negatief uit zal pakken. De plaatselijke afdeling van het CDA heeft diverse colleges in Twente een brief gestuurd met de oproep staatssecretaris Bussemaker te bewegen tot actie.

Het CDA heeft onder meer de colleges van Almelo, Wierden en Hengelo aangeschreven. “Die fusieorganisatie zal dominant zijn in de thuiszorg in Twente”, vreest het CDA. “Deelt u onze zorg dat na een fusie de positie van de nieuwe zorginstelling zo machtig zal zijn dat cliënten geen keuzemogelijkheid meer hebben en dus eigenlijk niet kunnen overstappen wanneer zij niet tevreden zijn met de zorg”, vragen de christen-democraten in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders. “Vindt u ook dat fusies niet moeten leiden tot organisaties die zo groot zijn dat zij feitelijk een monopoliepostitie hebben”, stelt het CDA.

Bussemaker

In de brief roept het CDA de colleges op om staatssecretaris Bussemaker op de hoogte te brengen van de zorgen, in de hoop dat de fusie alsnog wordt teruggedraaid. (Twentsche Courant Tubantia)

Links:

Ontslagen bij thuiszorg Livio

Honderden ontslagen bij Carint

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.