Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste complete epd ChipSoft in België in gebruik genomen

Bert Bukman
Het Vlaamse AZ Delta heeft als eerste ziekenhuis in België een compleet epd van ChipSoft in gebruik genomen. De livegang past in de internationaliseringstrend van het Amsterdamse bedrijf.
AZ Delta

Het AZ Delta is een fusieziekenhuis in de regio Roeselare. Het ziekenhuis heeft 5 vestigingen, 4000 medewerkers, 385 artsen en ruim 1400 bedden.

Het epd van ChipSoft komt in de plaats van zo’n dertig verschillende softwarepakketten en een groot aantal papieren dossiers. ‘Zowel de chirurg in de operatiezaal als de planning, de apotheek, de diëtist en de financiële administratie werken met HiX,’ aldus AZ Delta. ‘Dit epd komt de patiëntveiligheid en de kwaliteit van zorg ten goede. Het laat de artsen ook toe om gestructureerd een veelheid aan data te verzamelen waarop ze zich kunnen baseren om de resultaten van de behandelingen te evalueren en zo te werken aan een continue verbetering.’

Grootste leverancier

In een volgende fase, over enkele maanden, neemt AZ Delta bovendien een Zorgportaal in gebruik voor patiënten en huisartsen. ‘De patiënten kunnen dan zelf hun dossier inkijken,’ aldus het ziekenhuis. ‘Ze kunnen ook een afspraak maken, vragenlijsten invullen, meer uitleg krijgen over de aandoening of ingreep via de brochures die voor hen klaar staan in het portaal. Ze zullen via dat portaal ook vragen kunnen stellen aan hun arts of gespecialiseerde verpleegkundige.’

In Nederland is ChipSoft de grootste leverancier van ziekenhuis-epd’s. De toekomstplannen van het bedrijf omvatten een uitbreiding naar enerzijds de eerste lijn en anderzijds het buitenland. De livegang in Roeselare is van de geplande internationalisering het eerste concrete resultaat.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.