Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Christiaan Keijzer vicevoorzitter Europese artsenfederatie

Anouk Brinkman
Anesthesioloog en LAD-voorzitter Christiaan Keijzer is benoemd tot vicevoorzitter van de Fédération Européenne des Médecins Salariés (FEMS). Eind dit jaar treedt Keijzer af bij de LAD.
Christiaan Keijzer

Keijzer is sinds 2014 voorzitter van de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband. Voor het voorzitterschap was Keijzer in diverse bestuursfuncties bij de LAD werkzaam. Volgend jaar februari neemt Keijzer met een symposium afscheid van de LAD. De vereniging voert op dit moment gesprekken met potentiële voorzitterskandidaten. Na de algemene ledenvergadering eind november maakt de LAD bekend wie de opvolger wordt van Keijzer.

Diverse bestuursfuncties

In het Radboudumc is de vertrekkend LAD-voorzitter werkzaam als anesthesioloog en opleider. Ook is hij in het Nijmeegse universitair medisch centrum bestuurslid van de centrale opleidingscommissie. Voorheen was Christiaan Keijzer werkzaam bij het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Verder had de anesthesioloog verschillende bestuursfuncties, onder meer bij de Sint Maartenskliniek en de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVVA).

FEMS sinds 1964

De LAD heeft zich in 2013 aangesloten bij de Europese federatie voor artsen in dienstverband die in 1964 is opgericht. Op dit moment zijn meer dan twintig verenigingen uit zeventien landen bij de FEMS aangesloten. Naast Keijzer nemen nog vijf vertegenwoordigers deel aan het bestuur. De nieuwe voorzitter is João de Deus uit Portugal.

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.