Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Conflict orthopedisch chirurgie Scheper Ziekenhuis

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Binnen de maatschap orthopedie in het Scheper Ziekenhuis is een conflict over de wijze van samenwerking. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.
Medischspecialist_Fotolia450.jpg
Foto: Fotolia

Eén orthopedisch chirurg is niet meer aan het werk en houdt zich niet bezig met ‘patiënt-gebonden’ activiteiten, heeft woordvoerder Marcel Pater van het Scheper Ziekenhuis in Emmen verklaard tegenover het Dagblad van het Noorden. Er zou geen conflict zijn over medisch-inhoudelijke samenwerking, maar over de manier van samenwerken. De patiënten van de orthopedisch chirurg zijn doorverwezen naar andere specialisten. Volgens het ziekenhuis leidt de patiëntenzorg niet onder het conflict. Het DvhN haalt echter een anonieme patiënt aan die het vreemd vindt zonder opgaaf van reden doorverwezen te worden naar een andere arts, terwijl deze patiënt juist bijzonder tevreden was over de desbetreffende arts.

Orthopeden moeten er onderling uitkomen
Woordvoerder Marcel Pater wil verder niets zeggen over de inhoud van het conflict. ‘De orthopeden zijn met elkaar in gesprek. Ze moeten er samen uitkomen. Zo lang ze met elkaar spreken willen we verder geen commentaar geven.’ De maatschap orthopedie in het Scheper Ziekenhuis bestaat uit vijf orthopeden. De maatschap is niet gefuseerd met de maatschappen orthopedie van de andere twee ziekenhuizen van de Treant  Zorggroep: het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. De chirurgen uit de drie ziekenhuizen zijn al wel gefuseerd tot één maatschap.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.