Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Consultancymarkt zorg blijft groeien’

Mark van Dorresteijn
De consultancymarkt in de zorg is in 2013 wereldwijd met zeven procent gegroeid. De verwachting is dat deze markt blijft groeien. Dat meldt online platform Consultancy.nl.
‘Consultancymarkt zorg blijft groeien’

Het analistenbureau Source Information Service onderzocht de consultancy markt en stelt dat de zorgsector te maken heeft met een mix van demografische veranderingen, nieuwe wet- en regelgeving, politieke druk om kosten te besparen, sociale druk om de zorg te verbeteren en de enorm stijgende kosten die niet te beheersen lijken. ‘De noodzaak om in te spelen op deze ontwikkelingen heeft geleid tot een golf van hervormingen en herstructureringen binnen de zorgmarkt’, aldus onderzoeker B.J. Richards.

Uitgaven zorgconsultancy stijgen

Volgens Source, dat jaarlijks de grootte van de consultancybranche en de onderliggende segmenten onderzoekt, zijn de uitgaven flink gestegen de afgelopen jaren. In 2012 was de zorgconsultancy markt ongeveer 6 miljard dollar waard. Als gevolg van een groei van 7 procent kwam de markt in 2013 uit op een waarde van 6,33 miljard dollar. Naar verwachting zal deze groei in 2014 voortzetten en de 6,5 miljard grens doorbreken of wellicht zelfs richting de 7 miljard gaan. Momenteel is de zorgconsultancymarkt goed voor zo’n 7 procent van de wereldwijde consultingmarkt.

Markten

De Amerikaanse markt is verreweg de grootste markt voor zorgconsultancy en vertegenwoordigt bijna twee derde (62 procent). De VS wordt gevolgd door grote markten zoals Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Met name technologie staat hoog op de agenda. Volgens Source staan op de agenda van zorgbestuurders diverse andere IT-gerelateerde onderwerpen zoals het realiseren van kostenbesparingen, het beschermen en beheren van essentiële patiëntengegevens en het gebruik van technologische innovaties voor het verbeteren van de kwaliteit van end-to-end zorgprocessen. ‘Ondanks het al grote aandeel van technologie binnen het zorgdomein is er nog volop potentieel’, zegt Richards. ‘Ongeveer de helft van de klanten geeft aan dat zij voor technologieprojecten hoogstwaarschijnlijk gebruik zullen maken van consultants. Dit zorgt voor volop kansen’, vult Richards aan.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.