Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cor Calis verlaat Havenziekenhuis

Nog geen drie jaar na zijn aantreden bij het Havenziekenhuis zal directeur Cor Calis het ziekenhuis per 1 december verlaten. Dat is besloten 'in goed overleg' met de raad van commissarissen.
Cor Calis verlaat Havenziekenhuis

De raad van commissarissen verwacht zo spoedig mogelijk een opvolger bekend te kunnen maken. Calis is sinds 2013 de directeur-bestuurder van het Havenziekenhuis in Rotterdam. Volgens RTV Rijnmond heeft de RvC besloten Calis te vervangen omdat ‘de toekomstplannen niet snel genoeg worden doorgevoerd’.

Flevoziekenhuis

Calis was voor zijn aantreden bij het Havenziekenhuis directeur Allianties bij het Flevoziekenhuis in Almere. Hij heeft ruime ervaring in de ziekenhuiswereld. Sinds 2003 werkte hij bij het Flevoziekenhuis in Almere, waar hij in 2008 directeur Zorg werd en leiding gaf aan de strategische samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en het AMC in Amsterdam. Daarvoor bekleedde hij verschillende leidinggevende functies onder andere bij het Meander Medisch Centrum.

Personalia

Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.