Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cordaan richt zich op allochtoon

Thuiszorgorganisatie Cordaan richt zich samen met partner Avicen in de Amsterdamse wijk Slotervaart op allochtone klandizie, meldt dagblad Trouw. Uit marktonderzoek blijkt dat allochtone ouderen in deze wijk geen gebruik maken van de thuiszorg.

Zorginstelling Cordaan hoopt door samenwerking met het bedrijf Avicen, van de in Rotterdam al succesvolle Marokkaanse ondernemers Ali en Said Bourich, nu wel de allochtone ouderen te bereiken. De samenwerking van Cordaan (5000 medewerkers) met de kleine partner Avicen (200 fte’s) start in Slotervaart “op een steenworp van de moskee”. Daar, en in de buurthuizen van Nieuw-West, begint Avicen de zoektocht naar allochtone zorgvragers of overbelaste mantelzorgers.

Geen contact

Cordaan slaagde er nooit in met die groep in contact te komen, erkent Ton Sol, regiodirecteur van de zorginstelling in Amsterdam-West tegenover Trouw. “Hier in Slotervaart zitten we middenin onze doelgroep, maar uit marktonderzoek bleek dat de thuiszorgconsumptie nul is. Achter die voordeuren is er enorme behoefte, raken dochters overbelast, maar klopte er, door onwetendheid of door verschillen in taal, religie en cultuur, toch niemand aan bij Cordaan.”

Behoeftes

Cordaan wil echter ook afkijken hoe de kleinere partner, die ervaring opbouwde in Rotterdam en Gouda en nog dit jaar ook in Utrecht en Den Haag aan de slag wil, allochtoon personeel werft. Sol spreekt over een win-win-situatie. (Trouw)

Lees ook:

Boot van Cordaan vaart mee op Gay Pride

Overname Slotervaartziekenhuis ketst af

Plan islamitisch ziekenhuis Rotterdam

Websites:

Cordaan

Avicen (voorheen AZ Thuiszorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.