Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

CZ gaat ggz-zorg selectief inkopen

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar CZ gaat vanaf volgend jaar psychiatrische behandelingen selectief inkopen. Dat meldt het Financieele Dagblad.
CZ gaat ggz-zorg selectief inkopen

 

 

De zorgverzekeraar brengt momenteel in kaart welke instellingen voldoen aan de criteria voor goede zorg op het gebied van eetstoornissen en complexe persoonlijkheidsstoornissen. In oktober 2013 wordt de lijst gepubliceerd.

Selectief inkopen

In 2010 was CZ de eerste verzekeraar die begon met selectief inkopen van ziekenhuiszorg. In de ggz is er nog geen sprake van selectieve inkoop, maar de zorgverzekeraar wil eenzelfde beweging op gang brengen als in de ziekenhuizen. Rens van Oosterhout, manager ggz bij CZ tegen het FD: ‘We willen dat ook zij de discussie intern aangaan: waar zijn we echt goed in, en wat moeten we aan anderen overlaten.’ CZ is ruim een jaar bezig geweest om een lijst met criteria op te stellen, vertelt Van Oosterhout. ‘In de ziekenhuizen kun je werken met harde volumenormen: een specialist moet een x-aantal borstkankerbehandelingen per jaar doen. In de ggz heb je aan dat soort criteria niet zoveel.’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.