Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

De Ondernemende Huisarts benoemt commissarissen

Mark van Dorresteijn
Hans Simons, Michel van Schaik en Gert Westert zijn per 10 oktober 2011 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van De Ondernemende Huisarts (DOH).
De Ondernemende Huisarts benoemt commissarissen

DOH is een coöperatie van vijftig huisartsen in Eindhoven, Geldrop, Son en Oirschot en houdt zich bezig met de verbetering van de kwaliteit van de zorg op gebied van diabetes, astma, COPD en Cardiovasculaire risicomanagement, depressie en ouderenzorg. Vanwege een snelle groei in haar strategische positie en omzet heeft DOH besloten om een ervaren raad van commissarissen aan te stellen.

Hans Simons

Simons is oud-staatssecretaris en heeft aan de wieg gestaan van hervormingen van het gezondheidszorgstelsel. Hij was voorzitter van de raad van bestuur van fusieziekenhuizen in Zeeland en het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn. Simons is commissaris bij zorgverzekeraar Menzis. Ook is hij voorzitter van het programma Op een lijn van ZonMW.

Michel van Schaik

Van Schaik is directeur zorg bij de Rabobank en betrokken bij grootschalige innovatieprojecten in de gezondheidszorg. In zijn dagelijks werk houdt hij zich bezig met financiering van ziekenhuizen, V&V en GGZ. In 2010 publiceerde hij het boek Diagnose 2025 dat 3 mogelijke toekomstscenario’s van de gezondheidszorg in Nederland beschrijft. Van 2004 – 2010 was hij toezichthouder van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Gert Westert

Westert is hoogleraar kwaliteit van zorg aan de Radboud universiteit en directeur van het kennis en onderzoeksinstituut IQ healthcare in Nijmegen en geeft leiding aan 120 onderzoekers die kwaliteit, veiligheid en doelmatigheid van de gezondheidszorg onderzoeken. IQ healthcare is onderdeel van het UMC St Radboud. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.