Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘De situatie is somber maar niet wanhopig’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De Orde van Medisch Specialisten voert een intensieve lobby voor behoud van het vrije ondernemerschap. ‘De situatie is somber maar niet wanhopig’, aldus Frank de Grave.
‘De situatie is somber maar niet wanhopig’
Foto: ANP Koen Suyk
Premium

Medisch specialisten dreigen het recht

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het lijkt mij duidelijk dat de zorgkosten het sterkst zullen dalen indien specialisten in loondienst komen. Niet allen zal hun inkomen dalen, maar vooral ook de prikkel om mensen onnodig te behandelen. Als de minister dus echt wil snijden in de kosten dan zou haar keuze duidelijk moeten zijn.
   Echter als de minister geen problemen wil met de medisch specialisten, dan kiest zij voor medewerking van de medisch specialisten nu en hogere zorgkosten later (na afloop van haar termijn). En de eerste wet van Den Haag dicteert dat politici altijd de gemakkelijkste uitweg kiezen.
   Het feit dat Frank de Grave een interview geeft bevestigt dat deze uitkomst al is beklonken met Schippers. Frank is handig genoeg om geen publiciteit te zoeken voorafgaand aan een verlies. Daarnaast kan de publiciteit helpen om de medisch specialisten te laten geloven dat ze echt moeten inbinden ‘want de situatie is somber’. Dus ik verwacht OMS – Nederlandse volk: 1-0, of eigenlijk 6-1 in termen van specialisteninkomens in verhouding tot het modale inkomen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.