Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

De situatie is somber maar niet wanhopig’

De Orde van Medisch Specialisten voert een intensieve lobby voor behoud van het vrije ondernemerschap. ‘De situatie is somber maar niet wanhopig’, aldus Frank de Grave.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘De situatie is somber maar niet wanhopig’
Foto: ANP Koen Suyk

Medisch specialisten dreigen het recht om zelfstandig te declareren kwijt te raken. Dat meldde Zorgvisie gisteren op basis van een concept-rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) over invoering van integrale tarieven per 2015. De Orde legt zich daar echter niet bij neer, vertelde een strijdbare voorzitter Frank de Grave aan honderden medisch specialisten in de Domus Medicia. ‘VWS moet kiezen. Het kan niet zo zijn dat medisch specialisten meewerken aan maatregelen om de doelmatigheid te vergroten als er onduidelijkheid blijft rond de positie van specialisten.’ Op een vraag uit de zaal hoe hij de kans op slagen inschat, antwoordt De

2
26

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Het lijkt mij duidelijk dat de zorgkosten het sterkst zullen dalen indien specialisten in loondienst komen. Niet allen zal hun inkomen dalen, maar vooral ook de prikkel om mensen onnodig te behandelen. Als de minister dus echt wil snijden in de kosten dan zou haar keuze duidelijk moeten zijn.
    Echter als de minister geen problemen wil met de medisch specialisten, dan kiest zij voor medewerking van de medisch specialisten nu en hogere zorgkosten later (na afloop van haar termijn). En de eerste wet van Den Haag dicteert dat politici altijd de gemakkelijkste uitweg kiezen.
    Het feit dat Frank de Grave een interview geeft bevestigt dat deze uitkomst al is beklonken met Schippers. Frank is handig genoeg om geen publiciteit te zoeken voorafgaand aan een verlies. Daarnaast kan de publiciteit helpen om de medisch specialisten te laten geloven dat ze echt moeten inbinden ‘want de situatie is somber’. Dus ik verwacht OMS – Nederlandse volk: 1-0, of eigenlijk 6-1 in termen van specialisteninkomens in verhouding tot het modale inkomen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.