Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Weer een bestuurder verlaat het Diak

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Willem Hustinx zegt dat hij vrijwillig vertrekt uit het Utrechtse Diakonessenhuis.
Weer een bestuurder verlaat het Diak

Willem Hustinx (1953) heeft de raad van toezicht verzocht om zijn aanstelling als bestuurslid vervroegd te mogen beëindigen.Hij stopt op 6 maart.

Raad van bestuur

Hustinx is vanaf 1996 aan het ziekenhuis verbonden en is begonnen als internist. In die hoedanigheid vervulde hij tussen 2001 en 2009 tevens de rol van opleider interne geneeskunde en was hij tussen 1998 en 2003 stafbestuurder en enige tijd stafvoorzitter. Hij trad in 2009 toe tot de Raad van Bestuur. Lees hier het interview met Zorgvisie dat Hustinx gaf over de spoedzorg in de regio.

Diakonessenhuis

Het ziekenhuis staat onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg wegens ruziënde specialisten. De verhouding met de raad van bestuur is er volledig verstoord. In november 2014 vertrok bestuursvoorzitter Rob Florijn, overigens onvrijwillig. Interimbestuurder Arie van Alphen, vorige zomer ingehuurd om de boel vlot te trekken, heeft zijn plaats ingenomen.

Inspectie voor de Gezondheidszorg

Het Diak zal ingrijpend moeten veranderen. Het ziekenhuis is volgens de Inspectie onvoldoende in staat om te leren van calamiteiten. Specialisten houden zich niet aan alle veiligheidseisen. De Inspectie heeft al laten weten zich grote zorgen te maken over de bestuurbaarheid van het ziekenhuis. Hustinx is van mening dat de organisatie gebaat is bij ‘een nieuw leiderschap dat deze grote uitdaging onbevangen en met elan tot een succes kan maken’. Daarnaast spelen persoonlijke redenen een rol. Hier gaat het ziekenhuis verder niet op in.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.