Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diaconessenhuis en Rijnland Zorggroep mogen fuseren

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Zorgautoriteit heeft de voorgenomen fusie tussen Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep goedgekeurd. Eerder stemde de Autoriteit Consument en Markt (ACM) al in met de fusie. De NZa was de laatste partij die goedkeuring moest geven aan de plannen voor een fusie.
Diaconessenhuis en Rijnland Zorggroep mogen fuseren

De bestuursleden van beide zorgorganisaties zijn blij met de toestemming van de NZa. ‘Door te fuseren kunnen we blijven voldoen aan de steeds strengere kwaliteits- en volumenormen. Met elkaars kennis en ervaring bieden we hoogstaande zorg aan de inwoners van onze regio en zijn we een aantrekkelijke werkgever voor medisch specialisten en medewerkers.’

De bestuurlijke fusie kan nu binnenkort plaatsvinden. Vanaf dan treffen de organisaties voorbereidingen voor de integratie in 2015.

Zorg op elke locatie

Patiënten en cliënten kunnen blijven rekenen op de zorg zoals deze nu ook geboden wordt. De poliklinische en basis ziekenhuiszorg blijft op alle drie de ziekenhuislocaties: in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp. De verpleeghuizen in Alphen aan den Rijn en Leiderdorp blijven de zorg bieden zoals deze nu ook geboden wordt aan cliënten.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.