Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Diakonessenhuis lanceert website met ziekenhuiscijfers

Mark van Dorresteijn
Het Diakonessenhui met locaties in Utrecht, Zeist en Doorn heeft een website gelanceerd met feiten en cijfers over het ziekenhuis. Op de site staan onder andere het aantal operaties, het sterftecijfer, wachttijden, patiënttevredenheid, prestatie-indicatoren en keurmerken.
Diakonessenhuis lanceert website met ziekenhuiscijfers

“Wij vinden openheid over wat er in ons ziekenhuis gebeurt en over wat anderen van ons vinden belangrijk”, stelt Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis. “Dit draagt bij aan transparantie in de zorg en biedt keuze-informatie voor onze patiënten en verwijzers. Met deze nieuwe website is een eerste belangrijke stap gezet. Komend jaar gaan we de transparantie waar mogelijk verder vergroten en zult u steeds meer actuele feiten en cijfers vinden.”

Innovatieproject

De website is een zorginnovatieproject uitgevoerd met financiering van de zorgverzekeraars waaronder Achmea. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Sterftecijfers ongeldig omdat ziekenhuisinformatie rammelt

‘Meetfouten veroorzaken verschillen in sterftecijfers’

VVD wil vergelijkbare sterftecijfers online

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Wauw, dat zouden meer ziekenhuizen moeten doen.
    Het is eigenlijk heel vreemd dat er zo weinig over het presteren van ziekenhuizen bekend is. Nederland loopt hier echt enorm in achter.
    De NVZ probeert nu openbaarmaking van DBC gegevens tegen te houden.
    Het is en blijft een rare sector

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.