Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diakonessenhuis start patiëntportaal

Redacteur Zorgvisie
Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft een eigen patiëntportaal opgericht. Op mijnDiak kunnen patiënten voortaan direct de uitslagen van hun onderzoeken zien.
Informatie-uitwisseling ggz
Foto: AdobeStock

Volgens het Diakonessenhuis is het de eerste keer dat een algemeen ziekenhuis een patiëntportaal biedt. In mijnDiak kunnen patiënten en artsen de resultaten van onderzoeken gelijktijdig inzien. Dat is volgens het ziekenhuis belangrijk, omdat patiënten op die manier direct zelf kunnen meedenken en beslissen.

Verwachtingen patiëntportaal

Het Diakonessenhuis verwacht dat vooral patiënten met een chronische ziekte veel gebruik zullen maken van het patiëntportaal. De patiënten kunnen onderzoeksresultaten inzien, maar ook vragenlijsten bekijken en online afspraken maken. In de komende jaren wil het ziekenhuis samen met patiënten onderzoeken welke functionaliteiten er nog ontbreken.

Patiëntportaal verplicht

Op dit moment heeft ongeveer een derde van de ziekenhuizen in Nederland een patiëntportaal. Alle ziekenhuizen moeten voor 2019 een portaal aanbieden aan hun patiënten. Uit onderzoek dat M&I/Partners eerder dit jaar deed, blijkt dat slechts 25 procent van de patiënten in ziekenhuizen met een patiëntportaal er ook daadwerkelijk naar wordt doorverwezen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.