Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digital Health Center van start voor opschaling e-health

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Met de ondertekening van de statuten door Pluryn en Koraal is het Digital Health Center officieel van start gegaan. Doel van de samenwerking tussen beide zorgorganisaties is het opschalen van e-health innovaties voor mensen met een complexe zorgvraag.
Digital Health Center
Foto: Digital Health Center

Het Digital Health Center is de accelerator voor innovatie in de zorg en het startpunt voor innovatie. Het DHC wil cliënten in de gehandicaptenzorg en jeugdzorg maximaal laten profiteren van e-health innovaties. ‘De ambitie is om de zorg beter, gezonder en goedkoper te maken’, aldus de oprichters.

Digital Health Center

De nieuwe stichting brengt zorginstellingen, onderwijsinstellingen, cliënten, kennisinstituten, bedrijven en startups samen in een (inter)nationaal netwerk. ‘Met als missie meer en sneller toepasbare innovaties op het gebied van zelfregie en zelfredzaamheid voor de cliënt in te voeren.’ Het Digital Health Center houdt zich bezig met het vergroten van marktkennis, productontwikkeling, testen en valideren van innovaties en dataverwerking.

Uitdagingen e-health

De technologische vernieuwingen in de zorg volgen elkaar in razend tempo op en opschaling is voor menig organisatie een uitdaging. Pluryn en Koraal zien de kansen en uitdagingen. ‘Duidelijk is dat de innovatievraagstukken, die zich momenteel in deze organisaties voordoen, om een nieuwe aanpak vragen.’

Volgens de initiatiefnemers zijn individuele zorginstellingen te klein om overzicht te houden over en toegang te creëren tot verschillende innovaties. ‘Door samen voldoende te investeren en inzicht te krijgen in de toegevoegde waarde van de innovaties voor verschillende cliënten, kan het Digital Health Center hier impactvolle stappen in zetten.’ Bovendien staat het ontwikkelingscentrum sterker ten opzichte van leveranciers. Monique Kavelaars, bestuurder Pluryn, en Radboud Quik, bestuurder Koraal, hebben de nieuwe samenwerking maandag beklonken. Zorginstellingen als Philadelphia, ’s Heeren Loo, Aveleijn, Zozijn en de Noaber Foundation hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het initiatief van Pluryn en Koraal.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.