Dijsselbloem wil alle medisch specialisten in loondienst

Als het aan minister Dijsselbloem van Financiën ligt, gaan alle medisch in loondienst. Op die manier zijn de uitgaven van de zorg beter te beheersen. Dijsselbloem wil af van ‘schijnconstructies’ van ondernemerschap van medisch specialisten.
© Minister van Financiën Dijsselbloem
© Minister van Financiën Dijsselbloem

Dat staat in een interne mail van minister Jeroen Dijsselbloem, in het bezit van Zorgvisie, die hij 16 oktober 2014 heeft gestuurd aan zijn collega’s in het kabinet. Dijsselbloem stuurde de mail naar aanleiding van berichtgeving op diezelfde dag in Zorgvisie: ‘Fiscus geeft groen licht voor supermaatschap‘.

Interne mail Dijsselbloem

Dijsselbloem schrijft in de mail dat hij het bericht op Zorgvisie ‘zorgwekkend’ vindt: ‘De ontwikkeling die we, kabinet, willen is dat de “schijnconstructie” van ondernemerschap binnen ziekenhuisorganisaties ophoudt en dat specialisten gewoon in dienst van het ziekenhuis komen. Belangrijkste reden voor dat laatste is kostenbeheersing. Het management van

13
178

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.