Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

E-cursus over delier voor betere zorg ouderen

Mark van Dorresteijn
Het NIVEL en EMGO+ van VUmc beginnen een onderzoek naar vermijdbare schade bij oudere patiënten en de implementatie van het thema ‘Kwetsbare ouderen’ van het VMS Veiligheidsprogramma. Verpleegkundigen kunnen binnen dit onderzoek met een e-learningprogramma van Noordhoff Uitgevers hun kennis over delier bijspijkeren.
E-cursus over delier voor betere zorg ouderen

Voor de zorg voor ‘kwetsbare ouderen’ is een praktijkgids ontwikkeld om ziekenhuizen te ondersteunen bij het verbeteren van de veiligheid van patiënten van 70 jaar of ouder. Bij opname van ouderen zullen ziekenhuizen systematisch aandacht gaan besteden aan fysieke beperkingen, ondervoeding, vallen en delier. Delier of acute verwardheid vormt een ernstig probleem bij ziekenhuisopname: 10 tot 40 procent van de oudere patiënten maakt een delier door. Om dit vroegtijdig te herkennen en passende zorg te bieden, is bijscholing van belang.

Resultaten


De mate van implementatie van het thema ‘Kwetsbare Ouderen’ van het VMS Veiligheidsprogramma en de effectiviteit van e-learning bij het implementeren van dit thema zullen naar verwachting eind 2012 bekend zijn. (ICTzorg)

Lees ook:

UMC Utrecht sluit overeenkomst met TCG voor e-learning

NVZ organiseert congres B-learning in ziekenhuizen 2.0

Twaalf ggz-instellingen werken samen aan e-learning

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.