Ecd-markt verder versplinterd

Er verandert veel in de markt voor het elektronisch cliëntendossier (ecd). Waar de epd-markt wordt gedomineerd door een paar softwareaanbieders, vindt bij het cliëntendossier juist een versnippering plaats. Dat blijkt onder andere uit onderzoek over het jaar 2016 onder de 50 grootste vvt- en ghz-organisaties.
computer300.jpg

Kiezen organisaties voor een geïntegreerd intramuraal en ambulant dossier of is er ruimte voor twee aparte ecd’s? Welke keuzes hebben de voormalige Cegeka-klanten gemaakt? Kortom: is er sprake van een verandering in het ecd-landschap in de ouderen- en gehandicaptenzorg? In vervolg op de onderzoeken naar de ecd-markt in de ouderenzorg (2014) en gehandicaptenzorg (2015) heeft M&I/Partners in het voorjaar van 2016 opnieuw onderzoek gedaan naar de huidige markt van ecd’s onder de 50 grootste vvt- en ghz-organisaties. Dit keer hebben we het onderzoek uitgebreid door onderscheid te maken tussen een intramuraal en een ambulant ecd.

Onder

1
631

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.