Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Ecd-markt verder versplinterd

Joost Adams
Fabienne Eurlings
Nienke Tiddens
Mirjam Verheijen
Er verandert veel in de markt voor het elektronisch cliëntendossier (ecd). Waar de epd-markt wordt gedomineerd door een paar softwareaanbieders, vindt bij het cliëntendossier juist een versnippering plaats. Dat blijkt onder andere uit onderzoek over het jaar 2016 onder de 50 grootste vvt- en ghz-organisaties.
computer300.jpg
Premium

Kiezen organisaties voor een geïntegreerd

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Het is inderdaad een bont gezelschap. In de praktijk valt op dat systemen het administratieve- en formele zorgproces over het algemeen prima faciliteren. Methodisch- en kwalitatief gezien zijn er echter nog grote uitdagingen…
   Qsuite van Novire is als digitale leer- en werkomgeving gereed om met ECD's te koppelen en daarmee voor nieuwe inhoudelijke en strategische overzichten en samenhang te zorgen; met de klant positie als vertrekpunt.
   Dit doen wij niet uit de losse pols, daar ligt ons geaccrediteerde kennismodel aan ten grondslag, het improvement model. Daarin liggen alle vereisten van wet- en regelgeving, en stakeholders (wo Inspectie) besloten.
   Als kenniscentrum is Novire geen concurrent van een ECD leverancier, maar heeft wel alle functionaliteiten in huis, zodat er gekoppeld kan worden. Via de leer- en werkomgeving brengen wij kennis over met betrekking tot het Waarom en Waartoe van de inhoudelijke methodiek en kwaliteit.
   Met Plancare (en Nedap) doen (of gaan) wij inmiddels mooie ervaringen op (doen)! We hopen dat er in het belang van de klant en medewerker meer ECD's zullen volgen…
   Ook bij het ROC Zorg en Welzijn is onze de leer- en werkomgeving in gebruik, waarmee we jonge professionals opleiden in het kader van het nieuwe Wijkgericht Werken.
   Kwaliteit maak je samen in de verbinding! Daar is in de ICT wereld nog veel winst te behalen.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.