Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Een derde Amerikanen wil EPD op mobiel

Annelies Vermeulen
Dertig procent van de Amerikanen zou zijn EPD willen raadplegen via de mobiele telefoon. Dat blijkt uit onderzoek van PricewaterhouseCoopers. Veertig procent van de Amerikanen is bereid te betalen voor een mobiel apparaat dat informatie zoals hartslag, bloeddruk, bloedsuiker en gewicht verstuurt naar de huisarts of specialist.
Een derde Amerikanen wil EPD op mobiel

Volgens het rapport van PricewaterhouseCoopers gaat e-health de gezondheidszorg veranderen. 56 procent van de respondenten zei e-heath een goede ontwikkeling te vinden. 41 procent zou graag meer zorg via een mobiel apparaat verkrijgen. 27 procent van de Amerikanen zou graag een herinnering krijgen voor het slikken van medicijnen. Vooral mannen zouden het handig vinden om via hun mobiel herinneringen te ontvangen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

‘Mobiel EPD wordt killer app op smartphones’

IT-managers moeten nadenken over mobiele strategie

Erasmus MC heeft veilig mobieltje

1 REACTIE

  1. De Mobiele EPD voor de Client van de Zorg zelf is heel praktisch bij calamiteiten . Je kunt je eigen EPD met alle medische gegevens aan een ieder ( Arts / Ziekenhuisopname ;zkhs-opname in het Buitenland; etc.) tonen. Wel van belang is , dat je je med.gevens (o.a. medicatie ;regelmatig Up Date ! Zeer Client vriendelijk en praktisch !
    Het woord is aan de Politiek !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.