Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenderde gehandicaptenzorginstellingen schiet tekort

De zorg in instellingen voor verstandelijk gehandicapten schiet nog steeds tekort. Dat blijkt uit onderzoek van de Volkskrant naar de rapportages over 77 gehandicapteninstellingen die de Inspectie voor de Gezondheidszorg het afgelopen jaar bezocht.

In veel woonvoorzieningen is de kwaliteit sterk toegenomen, maar nog steeds zijn er instellingen waarover de inspectie zich zorgen maakt. Financiële problemen en reorganisaties zijn vaak de oorzaak, zo meldt de Volkskrant.

Grootschalig onderzoek

Vorig jaar deed de inspectie voor het eerst grootschalig onderzoek naar de gehandicaptenzorg. Slechts vijftien procent had alles op orde. Bij veertig procent was de situatie volgens de inspectie zorgelijk. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er veel is verbeterd in de sector. Toch presteert nog dertig procent van de instellingen onvoldoende, zo blijkt uit het onderzoek van de Volkskrant. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Gehandicaptenzorg onder de maat

Reacties op IGZ-rapport gehandicaptenzorg

Geweld vaak ‘gewoon’ voor gehandicaptenverzorger

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.