Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste Kamer organiseert expertmeeting over EPD

Mario Gibbels
De Eerste Kamercommissie voor VWS en Jeugd en Gezin gaat in samenwerking met het Rathenau Instituut dit najaar een expertmeeting organiseren over het EPD. Ook zal het Rathenau-onderzoek doen naar de opvattingen van burgers over het EPD.

De Eerste Kamercommissie voor VWS/JG wil voordat ze het EPD-wetsvoorstel verder gaat behandelen, zich eerst nog meer verdiepen in het wetsvoorstel. Voor de expertmeeting worden verschillende deskundigen en vertegenwoordigers van beroepsgroepen en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om een position paper op te stellen met hun visie op het EPD. Mede op basis hiervan zullen de deelnemers voor de expertmeeting worden geselecteerd.

Voorafgaand aan de expertmeeting zal het Rathenau Instituut een onderzoek verrichten naar de opvattingen van burgers over het EPD. Dit zal gebeuren door middel van zogeheten focusgroepen waarbij op specifieke kenmerken geselecteerde burgers in groepsgesprekken worden gevraagd naar hun mening over het EPD. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.