Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste revalidatiecentrum haalt VIPP-doelstelling

Bert Bukman
Het Rijnlands Revalidatiecentrum heeft als eerste zorginstelling buiten de ziekenhuizen de A-1 doelstelling van het VIPP-programma gehaald. Dit programma heeft als doel gegevensuitwisseling met patiënten te optimaliseren.
Rijnlands Revalidatiecentrum
Getty Images / iStock

De behalen van de A1-doelstelling van het VIPP-programma (Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling Patiënt en Professional) betekent dat de patiënt op aanvraag een download van zijn of haar medische gegevens kan krijgen. Dit als eerste stap om de informatievoorziening van zorginstellingen zo in te richten dat de patiënt meer inzicht krijgt in zijn zorg.

De deadline voor het behalen van de A1-doelstelling is 1 oktober 2018. Het Rijnlands Revalidatiecentrum heeft de deadline dus ruimschoots gehaald. Daarmee is het voorlopig toegekende subsidiebedrag definitief geworden.

Belangrijke stap

De raad van bestuur van het Rijnlands Revalidatiecentrum (en van de toekomstige fusiepartner Sophia Revalidatie) is blij met het resultaat. De eerste module is een belangrijke stap naar het in gebruik nemen van een patiëntenportaal, aldus de raad van bestuur.

Met dit patiëntenportaal verwacht de raad van bestuur in de toekomst een ‘prachtig instrument’ in handen te hebben waarmee de patiënt intensiever bij de behandeling kan worden betrokken. ‘Dit sluit helemaal aan bij het doel van medisch-specialistische revalidatie. Dit is de patiënt leren om zelf de regie over zijn behandeling en zijn aandoening te nemen.’

Amphia Ziekenhuis

De Nederlandse ziekenhuizen zijn al eerder begonnen met het invoeren van het VIPP-programma. Het Amphia Ziekenhuis in Breda behaalde als eerste ziekenhuis de doelstelling A1 van het landelijke VIPP-programma in januari van dit jaar.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.