Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eerste twee specialismen aan de slag met EPD in Albert Schweitzer ziekenhuis

Mario Gibbels
In het Albert Schweitzer ziekenhuis zijn vorige week de eerste twee medisch specialismen aan het werk gegaan met het nieuw EPD. Het gaat om de vakgroepen Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) en Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO).

Het EPD is gezamenlijk ontwikkeld door it’ers en medici van het ziekenhuis. Het onderscheidt zich volgens het persbericht van EPD’s van andere ziekenhuizen doordat het ‘generiek’ van opzet is: alle medisch specialismen maken gebruik van dezelfde systematiek. De gefaseerde invoering van het EPD bij alle vakgroepen in het Albert Schweitzer ziekenhuis duurt naar verwachting minimaal een jaar. Het interne EPD vormt tevens de basis voor de uitwisseling van patiëntgegevens in het kader van het landelijk EPD. Het Albert Schweitzer ziekenhuis biedt huisartsen in de regio al de mogelijkheid om sommige gegevens in te zien, zoals uitslagen en onderzoeken. Deze mogelijkheid zal in de toekomst verder worden uitgebreid. Daarnaast zal op zijn vroegst in 2011 een samenvatting van het ziekenhuis-EPD kunnen worden opgevraagd door andere ziekenhuizen. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.