Effectief wijkteam laat nog jaren op zich wachten’

De ontwikkeling van effectieve sociale wijkteams is complex en zal meerdere jaren in beslag nemen. Dat komt naar voren in een onderzoek van BMC, Platform 31 en de Universiteit Twente onder 26 grotere gemeenten van de G32.
‘Effectief wijkteam laat nog jaren op zich wachten’
Foto: ANP - Olaf Kraak

Het onderzoek ‘De vormgeving van sociale (wijk)teams‘ geeft een tussenstand van de ontwikkeling van sociale teams in gemeenten. De teams krijgen vanaf 2015 de opdracht om de toegang tot zorg anders in te vullen, vernieuwende arrangementen te ontwikkelen en de zorg goedkoper te maken.

Onvoldoende voorbereid

De meeste gemeenten hebben echter nog geen goed beeld van hoe zij het sociale domein in willen richten. Ook op het gebied van financiering en verantwoording bestaan nog veel onduidelijkheden. Bovendien is het de vraag of de voorwaarden die gemeenten aan de teams stellen, daadwerkelijk leiden tot vernieuwingen. De onderzoekers concluderen daarom

6
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.