Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Elkerliek aan de slag met nieuwe interim-bestuurder

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
Dick van Goor is per 16 mei 2018 aangesteld als interim-bestuurder van het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Samen met Eveline de Bont vormt hij de raad van bestuur van het ziekenhuis.
Elkerliek heeft nieuwe bestuurder
Foto: LinkedIn

Dick van Goor heeft ruim twintig jaar managementervaring op bestuurs- en directieniveau bij instellingen voor verstandelijk gehandicapten, psychiatrische- en algemene ziekenhuizen. Daarbij was hij verantwoordelijk voor fusies en organisatieveranderingen. Voor zijn benoeming bij het Elkerliek was Van Goor onder andere interim-bestuurder van ziekenhuis De Tjongerschans, het BovenIJ ziekenhuis, Maasziekenhuis Pantein, VieCuri medisch centrum en het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

Verbinding zorgprofessionals

Tijdens de interim-periode van de nieuwe zorgbestuurder wordt er, vanuit de verbinding met zorgprofessionals, gefocust op de bedrijfsvoering en ondersteunende diensten van het ziekenhuis.

De raad van toezicht meldt verheugd te zijn dat Van Goor de bestuursfunctie op zich wil nemen. ‘Omdat we weloverwogen een nieuwe bestuurder willen zoeken, hebben wij besloten eerst een tijdelijke bestuurder aan te stellen om de continuïteit te waarborgen’, aldus Jaap Zwemmer, interim-voorzitter van de raad van toezicht van het ziekenhuis.

Intern conflict rvt

In maart kwam het Elkerliek Ziekenhuis in het nieuws na een slepend conflict tussen de raad van toezicht, de OR en de Vereniging Medische Staf over meer medezeggenschap. De rvt besloot daarop om terug te treden. Kort daarna meldde het ziekenhuis dat de rust was teruggekeerd.

Jaap Zwemmer is daaropvolgend per 1 april 2018 aangesteld als interim-voorzitter van de raad van toezicht van het Elkerliek Ziekenhuis, waarna de zittende leden van de rvt konden aftreden. Een van de eerste taken van Zwemmer was het werven van een interim lid raad van bestuur die samen met bestuursvoorzitter Eveline de Bont leiding geeft aan het ziekenhuis. Verder wordt er onder zijn leiding gewerkt aan het samenstellen van een nieuwe raad van toezicht, waarna Zwemmer zal terugtreden.

Jaap Zwemmer

Jaap Zwemmer was van 1985 tot 2005 lid van de raad van toezicht van het Academisch Medisch Centrum met als aandachtspunt juridische en financiële zaken. Daarnaast is hij voorzitter geweest van een aantal geschillencommissies bij conflicten in ziekenhuizen in Amsterdam, Meppel en Purmerend.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.