Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

EPD pas verplicht als driekwart zorgverleners is aangesloten

Mario Gibbels
Aansluiting op het landelijk EPD wordt pas verplicht voor zorgverleners als circa driekwart van hen is aangesloten. Dat staat in de gemeenschappelijke uitgangspuntennotitie van de beroepsorganisaties van zorgverleners en het ministerie van VWS waar gisteren ook de huisartsenvereniging hun steun voor hebben uitgesproken.

In ruil voor steun

In deze uitgangspuntennotitie ondersteunen de zorgverleners de doelstelling van een landelijk schakelpunt waarlangs gegevens van patiënten uitgewisseld kunnen worden. Tegelijkertijd wordt er een grotere rol weggelegd voor de regio bij de invoering van het EPD. In ruil voor hun steun stelt VWS geld beschikbaar aan de beroepsorganisaties om de invoering van het EPD in de regio te kunnen ondersteunen. Ook wordt de periode waarop zorgaanbieders subsidie kunnen krijgen voor aansluiting op het landelijk schakelpunt (LSP) verlengd tot eind 2010, zoals de ict-leveranciers gevraagd hebben in hun brief aan het ministerie van VWS.

Opnieuw

Verder zal opnieuw naar de business cases gekeken worden voor aansluiting op het LSP. Het ministerie van VWS heeft hier al eerder business cases voor laten opstellen die lieten zien dat de kosten en opbrengsten tegen elkaar opwegen. De beroepsorganisaties waren het hier echter niet mee eens. Daarom zullen opnieuw, nu samen met de zorgverleners, business cases worden opgesteld. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.