Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

EPD’s vergroten patiëntveiligheid

Annelies Vermeulen
Een breder gebruik van EPD's kan het aantal medische fouten verminderen. Dat schrijven de onderzoekers van de University of Texas in The Journal of the American Medical Association.
EPD's vergroten patiëntveiligheid

Een manier om EPD’s versneld in gebruik te nemen zou zijn om de jaarlijkse patiëntveiligheidsdoelstellingen ook bij EPD’s op te nemen. Deze doelen zijn: het correct identificeren van patiënten, testresultaten op het juiste moment bij de juiste professionals krijgen, medicatie juist etiketteren, het controleren van medicijnen voor mogelijke bijwerkingen, het voorkomen van infecties en het identificeren van patiënten met een suïciderisico.

Een ander voorbeeld waarbij een EPD de patiëntveiligheid vergroot is een mechanisme waarbij de artsen aan moeten geven dat ze een testresultaat hebben ontvangen en zij gevolgd worden bij de follow-up acties. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Zorgorganisaties ontwikkelen EPD-app

UCLA betaalt 865.000 dollar voor EPD-schending

Spaarne Ziekenhuis ontvangt prijs van HIMSS voor EPD

1 REACTIE

  1. Dit weten we als slachtoffers allang en deze schijnheilige beroepsgroep ook! Maar het probleem is dat dan de fouten te herkennen zijn in de vermijdbaar en ook wat er wordt gedaan voor het geld en kan dus deze beroepsgroep niet meer factureren onjuist etc ! Criminele zijn het allemaal en dit ten kosten van duizenden vermijdbare doden ieder jaar door het graai gedrag en schadelijke gedrag!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.