Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Erasmus MC kampte met ICT-storing

Het Erasmus MC kreeg vanochtend te maken met een computerstoring. Inmiddels draaien alle systemen weer, waardoor de zorg voor patiënten kan worden hervat.
erasmusmc400.jpg

Sinds 6.45 uur vanochtend hebben alle afdelingen van het Erasmus MC te maken gehad met een centrale storing. Betrokkenen benadrukken dat het niet gaat om een cyberaanval van buitenaf. Patiënten moeten rekening houden met vertraging maar lopen geen risico. Hun gegevens blijven beschermd. Het advies is om de website en Twitter in de gaten te houden voor updates.

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.