Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ernst Klunder nieuwe CFO bij ’s Heeren Loo

Anouk Brinkman
Ernst Klunder (55) start per 1 oktober als Chief Financial Officer bij gehandicaptenzorginstelling 's Heeren Loo. Klunder is nu voorzitter van de raad van bestuur bij Dimence Groep, waar hij veertien jaar werkzaam is geweest.
Ernst Klunder
Ernst Klunder vertrekt na veertien jaar bij Dimence.

Ernst Klunder is op dit moment voorzitter van de raad van bestuur bij de Dimence Groep, een concern met tien zelfstandige stichtingen voor welzijn, maatschappelijke dienstverlening, generalistische en specialistische GGZ en forensische zorg. In de jaren daarvoor was hij onder andere lid van de raad van bestuur van RIAGGz over de IJssel en directeur Financiële Zaken & ICT bij de Isala klinieken. Klunder heeft een achtergrond als bedrijfseconoom.

De raad van toezicht van ’s Heeren Loo heeft Klunder benoemd tot lid van de raad van bestuur van de gehandicaptenzorginstelling. Bestuursvoorzitter Jan Fidder van ’s Heeren Loo geeft aan dat de organisatie een ‘stevige, ervaren bestuurder zocht voor de functie van CFO. ‘Wij hebben Ernst leren kennen als een betrokken, kundig en resultaatgericht persoon en hebben er alle vertrouwen in dat hij onze complexe bedrijfsvoering – zijn primaire aandachtsgebied – naar een hoger niveau tilt. Met de toegevoegde waarde voor de driehoek cliënt, verwant en medewerker als uitgangspunt. Samen met het andere bestuurslid Kees Erends gaan we de komende periode verdere vorm en inhoud geven aan de strategische koers van ’s Heeren Loo.’

Bruggen slaan

Ernst Klunder is enthousiast over de overstap naar de grootste zorgaanbieder in de gehandicaptensector: ‘Ik ben gevallen voor de koers van ’s Heeren Loo: goed leven, mooi werk en een duurzaam gezonde organisatie. Wie wil daar nou niet aan bijdragen? Verder denk ik met mijn achtergrond en ervaring in de ggz bruggen te kunnen slaan naar de gehandicaptenzorg.’

Klunder volgt Pieter Vergroesen op die 1 juni is gestopt. Vergroesen was sinds april 2016 werkzaam bij ’s Heeren Loo als CFO. Daarvoor was hij financieel directeur van Stichting De Opbouw.

 

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.